​Liveblog: Alpe d'HuZes

Samen vooruit naar een betere toekomst

Een, voor velen, bekende tocht in het zuidoosten van Frankrijk is de Alpes d’Huez, dit is een van de meest uitdagende beklimmingen voor wielrenners. Maar voor sommigen heeft het nog een tweede betekenis. Deze berg is namelijk elk jaar de locatie voor de Alpe d’HuZes, een evenement met als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Ook Nefkens zal dit jaar voor de zesde keer meedoen met de Alpe d’HuZes.

alpeduzes-teamfoto-1


Waar het allemaal begon

​De eerste editie van de Alpe d'HuZes vond plaats in 2006, dit is het jaar dat een groepje vrienden uit Nederland besloot om de legendarische berg te beklimmen en zo geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het idee ontstond nadat een van de deelnemers zijn vrouw had verloren aan kanker. Inmiddels is de Alpe d'HuZes uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met duizenden deelnemers en vrijwilligers uit verschillende landen waarbij deelnemers proberen minimaal zes keer de berg te beklimmen.

alpeduzes-teamfoto-3


Nefkens als trotse sponsor

Nefkens doet ook dit jaar, voor de zesde keer, mee aan de Alpe d’HuZes. Nefkens is namelijk meer dan alleen een mobiliteitsbedrijf. Nefkens begrijpt de verwoestende effecten van deze ziekte en toont dan ook graag betrokkenheid in de strijd hiertegen. Door middel van onze deelname, steunen wij onderzoekers in de zoektocht naar nieuwe en betere behandelingen van kanker.

Nefkens neemt met verschillende samenstellingen deel aan de Alpe d’HuZes. Hier onder vind u welke toppers op welke manier mee doen:

(Hier moeten de namen komen te staan van onze deelnemers)

Volg onze liveblog voor verdere updates over dit bijzondere evenement en hoe onze toppers mee doen.

alpeduzes-teamfoto-2