8 september 2021

De nieuwe Peugeot 308 en 308 SW: onderscheidende verlichting

In oktober 2021 introduceren we de vernieuwde Peugeot 308 en 308 SW. Met het nieuwe front, hét nieuwe Peugeot logo en zijn onderscheidende lichtdesign een echte 'lion of our time'. Dit vernieuwende model komt uit in een plug-in hybride-, diesel- en benzineversie.

De nieuwe Peugeot 308 en nieuwe Peugeot 308 SW zijn nu te bestellen. Bestelt u nu, dan rijdt u als een van de eersten in deze nieuwe modellen.

Onderscheidend in zijn klasse: het lichtdesign

De Peugeot 308 en 308 SW zijn sinds de introductie in 2007 een ongekend succes. Op het gebied van de verlichting komen functionaliteit, techniek en design samen.

De koplampen en achterlichten vormen kenmerkende elementen in het design. In eerste plaats zijn de lampen er voor het verlichten en signaleren, dus voor de veiligheid. Echter, de lichtunits zijn er ook voor de identiteit van het model. Hierdoor zijn ze namelijk direct herkenbaar.

Met de introductie van LED-technologie zijn de eigenschappen en vorm van de koplampen totaal veranderd. LED zorgt voor meer vrijheid in het design van de auto. Hierdoor is het –letterlijk- mogelijk om met het licht te ‘spelen’.

De nieuwe LED-verlichting is ook goed voor de duurzaamheid. Deze lampen gaan wel 10 tot 15 keer langer mee dan traditionele lampen. Verder heeft LED een laag energieverbruik.

Alle uitrustingsniveaus van de 308 en 308 SW beschikken over LED-technologie.

De GT- en GT Pack-uitvoeringen hebben extra bijzondere LED-verlichting. De zogenaamde adaptieve full-LED-koplampen beschikken over Peugeot Matrix LED Technology. Deze koplampen bestaan uit dagrijverlichting, dimlicht en grootlicht.

Verlichting past zich aan omgeving aan

Een camera achter de voorruit analyseert de omgeving en past de lichtintensiteit aan de omstandigheden aan voor optimale verlichting. Het grootlicht kan daardoor altijd gebruikt worden, zonder tegenliggers te verblinden. Ook zorgen de lichtunits voor een ‘schaduwtunnel’ bij het passeren of volgen van een ander voertuig. Daarnaast wisselen de lichtunits volautomatisch tussen verschillende lichtfuncties, afhankelijk van de omstandigheden.

Direct herkenbaar

Kijkt u goed naar de Peugeot 308 en 308 SW, dan ontdekt de Peugeot-signatuur in de verlichting. Aan de voorzijde doet de verlichting denken aan slagtanden en aan de achterzijde aan een klauwafdruk. Dit zijn natuurlijk verwijzingen naar de emblematische leeuw uit het Peugeot-logo.