Contact

Distributieriem vervangen

Wat is een distributieriem?

De distributieriem verzorgt de aandrijving (ook wel krachtoverbrenging genoemd) van uw auto. Het is een gekartelde band die bij de verbrandingsmotor de verbinding tussen krukas en nokkenassen vormt.

Preventief vervangen

De riem is aan slijtage onderhevig. Hoe hard deze slijt hangt af van het model en leeftijd van uw auto, hoe intensief u uw auto gebruikt en uw rijstijl. De distributieriem dient op tijd vervangen te worden. Ruim voordat deze dreigt kapot te gaan. Rijdt u bijvoorbeeld veel in de file? Dan slijt de distributieriem relatief snel door het veelvuldig optrekken. Doorgaans gaat de distributieriem 60.000 tot 120.000 kilometer mee.

Wordt de distributieriem niet op tijd vervangen, dan kan deze breken en stopt de motor. Een kapotte distributieriem heeft mogelijk ernstige motorschade tot gevolg. Reparatie hiervan is vaak erg kostbaar.

Daarom adviseren we de distributieriem bijtijds te laten vervangen. Bij de distributieriem horen een waterpomp en spanrollers. Het is verstandig om deze tegelijkertijd met de riem te vervangen. Vaak is er maar een gering verschil in levensduur van de distributieriem, waterpomp en spanrollers. Tegelijkertijd vervangen van deze onderdelen bespaart u uiteindelijk kosten.


Plan werkplaatsafspraak


Uitvoeren van de reparatie

Het vervangen van de distributieriem is een specialistische klus. Laat u deze bij ons vervangen, dan is uw Peugeot of ander merk auto in vertrouwde handen. U kunt op korte termijn bij ons terecht. Plan direct uw afspraak in onze werkplaats. U ziet meteen online onze beschikbaarheid.

Krijg nu een tankkaart cadeau

Tijdelijk ontvangt u bij het vervangen van uw distributieriem een Total Tankcard ter waarde van € 20,- van Peugeot. Onze servicemedewerker geeft u graag uitleg over deze actie.

Kosten berekenen

Het vervangen van de distributieriem is niet de goedkoopste reparatie. U kunt bij deze reparatie kiezen voor originele onderdelen of de voordeligere Eurorepar onderdelen. Deze keuze kunt u maken op basis van uw autogebruik en budget. We adviseren u graag hierbij.

Is uw auto al in onderhoud bij ons, dan controleren we de distributieriem. We waarschuwen u uiteraard ruim op tijd wanneer het tijd is om deze te vervangen. In alle andere situaties berekenen we graag en vrijblijvend de kosten voor u. Neem gerust contact met ons op voor advies of een vrijblijvende kostenberekening.


Vraag kostenberekening aan


Nefkens Peugeot distributieriem vervangen

Wat kost een APK bij Nefkens?

Voor een losse APK-keuring betaalt u bij Nefkens het vaste all-in tarief van € 29,95. Dit is inclusief de verplichte afmeldkosten en de viergas- of roetmeting. Normaliter kost de keuring € 58 exclusief de verplichte afmeldkosten en de viergas- of roetmeting.

Combineert u de APK met een Peugeot onderhoudsbeurt? Dan is de APK-keuring geheel gratis. Voor houders van de Nefkens VIP***-kaart is de APK eveneens gratis.


Hoe maak ik een afspraak voor een APK?

U kunt heel eenvoudig uw afspraak online maken via de Nefkens werkplaatsplanner, via uw eigen 'Mijn Nefkens'-account of telefonisch. Heeft u vervangend vervoer nodig? Wij bieden u een gratis leenfiets of u kunt een huurauto reserveren. Lees meer over de mogelijkheden voor vervangend vervoer.


Maak nu een afspraak voor APK via de werkplaatsplanner

Wat wordt er gekeurd tijdens de APK?

Onze APK-keurmeesters controleren uw auto op alle wettelijke keuringseisen. Hierbij maken zij gebruik van de Vehicle Health Check. Via een tablet brengen zij, door middel van een digitale diagnose, in kaart wat de staat van uw auto is. Daarbij geven zij advies over eventuele noodzakelijke reparaties en geven ze aan wat mogelijke afkeurpunten zijn. Zo is de staat van uw auto voor u inzichtelijk en kunt u gegrond bepalen welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Lees meer over de Vehicle Health Check.

Onze APK-keurmeesters controleren uw auto onder andere op de volgende punten:

  • Veiligheid: de staat en/of werking van de remmen, banden, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
  • Registratie: de kilometerstand wordt geregistreerd bij de RDW (ter voorkoming van tellerfraude)
  • Milieu: controle van de uitlaatgassen op de normen voor uitstootwaardes en emissies


Wat gebeurt er als mijn auto wordt afgekeurd?

Komt uw auto op een of meerdere punten niet door de keuring? Er is dan onderhoud en/of reparatie nodig. Voordat onze automonteurs starten met onderhouds- of reparatiewerkzaamheden, nemen wij eerst contact met u op om te overleggen wat u wenst. U heeft de onderhoudskosten van uw auto zelf in de hand.

APK bij Nefkens
Nefkens werkplaats tijdens onderhoud aan auto
Nefkens monteur tijdens onderhoud aan auto