Logo
Logo
Logo
Logo
Alfa Romeo
Abarth
Fiat
Fiat Professional
Jeep
Carver
Logo
photo_library

Alles bekijken

photo_library

Alles bekijken

photo_library

Alles bekijken

photo_library

Alles bekijken

photo_library

Alles bekijken

CitroënAmi My Ami Pop 100% Elektrisch | 75 Actieradius | 45 KM per uur | Automaat | Direct uit voorraad leverbaar |

Specificaties

Wat kan dit voertuig allemaal

BrandstofElektrisch
Kilometerstand1 km
Bouwjaar2023
TransmissieAutomaat
Vermogen (pk)8 pk
KentekenFNZ-23-S

Opties

Wat er allemaal op en aan zit

checkCarkit
checkFabrieksgarantie
checkSkai

Meer over dit voertuig

Onze specialisten hebben hem breed onderzocht

Accu laden: compleet vol in 4 uur

Direct uit voorraad leverbaar.

De kleine dondersteen is zo gek als een Citroën maar kan zijn en blijkt heel vernuftig in elkaar te zitten. Neem de portieren. Aan de bestuurderskant gaat de deur tegen de rijrichting open (een zogenaamde suïcide door) en aan de ­bijrijderskant zitten de scharnieren op de conventionele positie. Reden? Zo hoeft­ ­Citroën maar één soort portier te maken, dat past namelijk links en rechts. Of neem de voor- en achterkant. De panelen zijn identiek, alleen de lampen verschillen. De klapraampjes in de deuren roepen ­nostalgische gevoelens op bij voormalige 2CV-rijders en de simpele buitenspiegels hadden ook op een brommer kunnen zitten. De 14-inch wielen met banden in de maat 155/65R14 staan helemaal op de hoeken en doen niet onder voor de wielen van een vroege C1. Alles bij elkaar zet de Ami je een beetje op het verkeerde been, omdat hij er uitziet als een ‘echte’ auto. Met zijn lengte van 2,41 meter is hij tien centimeter korter dan de eerste Smart en 18 centimeter smaller. In de hoogte scheelt het één centimeter in het voordeel van de Smart.

Broekzak
In het interieur voert minimalisme hoogtij. Het infotainmentsysteem haal je uit je broekzak en klem je vast in de smartphonehouder, die zowel voor Apple als voor ­Android geschikt is. Voor de weergave van geluid ben je dan aangewezen op de luidsprekertjes in de telefoon, oordopjes of een kekke Bluetooth-speaker van Citroën. Die past in de houder achter het kleine ­instrumentarium. De info bestaat uit de ­actieradius, de snelheid, de kilometerstand en in welke modus de transmissie staat. Die bedien je met drie druktoetsen links van je stoel: D, N en R.

De zittingen doen denken aan de plastic kuipjes in een voetbalstadion, maar ze zijn wel voorzien van dunne kussens en hoofdsteunen. Er zijn druktoetsen voor de verwarming, een ventilator (in beide gevallen komt de lucht uit dezelfde sleuf onder de voorruit) en voor de alarmlichten. Om de deur weer te openen, trek je aan een oranje lus die uit het portier steekt. Ook is er een usb-poort om het infotainmentsysteem op te laden. Over opladen gesproken: dat kan alleen aan een normaal stopcontact, via een drie meter lang snoer (niet met een ­oprolautomaat) dat in de auto zit. Wat ­opvalt, is de enorme hoeveelheid beenruimte voor de passagier, die ook deels dienst kan doen als bagageruimte, want verder is er geen plek om spullen op te bergen.

Geen airbags
Starten gaat volledig analoog, met een ­ouderwetse sleutel in het contactslot. Voet op de rem, toets D indrukken en rijden maar. De kleine Ami springt vlot en zelfs met wielspin van zijn plek en al snel zit je op de topsnelheid van zo’n 45 km/h. Doordat de ­A-stijlen ver weg staan en er veel glas is, ­ervaar je de Ami niet als klein of krap. ­Integendeel, hij doet in dat opzicht heel volwassen aan. De lage topsnelheid, het ­rijgeluid en de harde vering herinneren je eraan dat het geen echte auto is. Of als je hard remt en je voelt de wielen blokkeren, want ABS zit er uiteraard niet op. Airbags zijn er ook niet, er is alles aan gedaan om de Ami zo goedkoop mogelijk te houden en al die attributen zijn wettelijk niet verplicht voor deze voertuigcategorie.

Nefkens: Al bijna 150 jaar uw mobiliteitsleverancier

Nefkens is mobiliteitsleverancier met vestigingen door heel Nederland. Nefkens is actief in de regio's Amersfoort, Den Bosch, Eindhoven, Tilburg en Utrecht. Bij Nefkens werken betrokken vakmensen. Bent u op zoek naar een nieuwe Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel, Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Jeep, Carver of een gebruikte auto? Wij staan voor u klaar om u snel en vakkundig op weg te helpen.

Van harte welkom!