Elektrisch rijden; zo werkt het

Wij vertellen u alles over het fenomeen 'elektrisch rijden'

 

Elektrisch rijden

De term elektrisch rijden horen we tegenwoordig steeds vaker. Dat komt omdat het rijden in een elektrische auto steeds populairder wordt. Maar elektrisch rijden is niet alleen erg populair, het heeft ook tal van voordelen ten opzichte van het rijden in een traditionele auto met verbrandingsmotor.

Wij leggen u graag alles uit omtrent elektrisch rijden:

1. Brandstof

Laten we beginnen met de ‘brandstof’ van een elektrische auto. De ‘brandstof’ van een elektrische auto is elektriciteit en wordt aangeduid in ‘kWh’, wat staat voor kiloWattuur. In een doorsnee elektrische auto gaat ongeveer 50 kWh tot de accu van de auto helemaal is volgeladen. Er zijn auto’s met grotere en kleinere accu’s, dit kan dus per model verschillen.

2. Het opladen van een elektrische auto

Een elektrische auto moet net als een telefoon, laptop, Airpods en powerbank opgeladen worden. Het opladen van een elektrische auto kan op verschillende manieren. De ene manier, en de meest gebruikelijke, is de elektrische auto opladen aan een Wallbox of openbare laadpaal. Een wallbox is een laadpaal voor thuis.  

3. Comfort van elektrisch rijden

Het rijden in een elektrische auto brengt heel veel comfort met zich mee. Elektrische auto’s maken tijdens het rijden weinig tot helemaal geen geluid. Daarnaast hoeft een elektrische auto niet over te schakelen. Hierdoor zoeft u tijdens het optrekken in één geleidelijke beweging over de weg. Wat een elektrische auto nog meer comfortabel maakt, zijn de talloze technologieën aan boord. Zo hebben elektrische auto’s vaak adaptive cruise control, rijbaanassistentie en regeneratief remmen. Dit zorgt ervoor dat elektrische auto’s enorm comfortabel zijn tijdens het rijden ervan.

Nefkens: uw partner in mobiliteit


Bij Nefkens betreedt u een wereld van mobiliteit waarin we een breed scala aan aftersales diensten aanbieden om aan al uw behoeften te voldoen. Van periodiek onderhoud en reparaties tot APK-keuringen en schadeherstel, onze technisch specialisten en monteurs staan voor u klaar om u maximaal te ontzorgen en uw voertuig in topconditie te houden. We streven ernaar uw verwachtingen te overtreffen met onze ongeëvenaarde service en dienstverlening. Bent u klaar om uw rijervaring naar nieuwe hoogten te tillen? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek zelf waarom Nefkens de ultieme keuze is voor al uw mobiliteitsbehoeften.