Onze historie

Nefkens heeft een rijke geschiedenis en daar zijn we trots op. We nemen u graag mee voor een rit door de tijd, van 1878 tot nu. 

1878: De carrièreswitch van molenaar Jan Nefkens

Amersfoort, 1878. Molenaar Jan Nefkens begint een handel in fietsen, typemachines en later ook automobielen. De eerste auto die hij onder handen neemt in zijn ‘reparatie-inrichting’ is een Franse De Dion-Bouton. Daarna weten ook eigenaren van - in die tijd zeldzame - Graham-Paiges, Adlers en Peugeots Nefkens te vinden. De zaken gaan goed. Jans zoons Piet en Antoon treden daarom toe tot het bedrijf en richten in 1908 Gebr. Nefkens op. De jongens zijn niet vies van hard werken en hebben doorzettingsvermogen en toekomstvisie. Hun bedrijf groeit en groeit.

1933: Peugeot hoort bij ons

Rond 1900 rijden er slechts een paar honderd auto’s rond in ons land. Een kwart daarvan is een Peugeot. De familie Nefkens heeft goede contacten met het Franse automerk en viert in 1933 een bijzonder moment: Nefkens wordt dé Peugeot-importeur van Nederland. Als in 1950 de auto definitief de Nederlandse wegen verovert, zien én grijpen Piet en Antoon hun kans. Vanaf 1961 start Nefkens Peugeotdealerbedrijven door het hele land.

1976 en verder: Nefkens breidt flink uit

In 1976 en 1987 breiden we onze activiteiten flink uit, met de komst van schadeherstelbedrijf UAS en leasemaatschappij MKB Lease. Dan een aantal sprongen in de tijd: in 2001 neemt PGA Motors - tegenwoordig Emil Frey Nederland - Nefkens over. In 2017 en 2018 krijgen we twee zusterbedrijven, Citroëndealer Emerpark uit Amersfoort en Peugeotdealer Visser Automotive uit Nijkerk. Niet veel later worden we formeel één bedrijf en nemen we ook nog de Opel-, Citroën- en DS-activiteiten van Driessen Autogroep in Eindhoven en Oirschot over.

2024: Vakmanschap in 20 vestigingen

Van een molenaar in zijn ‘reparatie-inrichting’ is Nefkens uitgegroeid tot een bloeiende mobiliteitsleverancier met 20 vestigingen in de regio’s Amersfoort, Utrecht, Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. We hebben bijna 150 jaar ervaring. Dat ziet u terug in ons vakmanschap, de kwaliteit die we leveren en onze betrokkenheid bij onze klanten. We willen dat u zich thuis voelt bij de Nefkens-familie. We willen samen vooruit, nog eens 150 jaar.