Elektrisch laden op maat

Passend bij uw (thuis)situatie

Uw laadoplossing op maat

Om vast te stellen welke laadoplossing het beste bij uw situatie past zijn er een aantal dingen die we vooraf moeten vaststellen:

  • Welke elektrische auto (merk, model, type) wilt u regelmatig opladen?
  • Hoe is uw meterkast ingericht?
  • Hoe ziet uw stroomverbruik eruit?

Wij kijken graag met u mee om de juiste laadoplossing samen te stellen op basis van uw behoeften! 

Hoe laad ik mijn auto op?

Het laden van een elektrische auto is voor veel mensen vaak nieuw en spannend. Maar eigenlijk is elektrisch laden heel eenvoudig! Sluit de laadkabel aan op uw auto en de laadpaal, identificeer u met uw laadpas of app, en start het laden. De auto laadt nu automatisch op. Is de accu vol? Ontkoppel de kabel en u bent klaar om te gaan!

Thuis laden is extra comfortabel en voordelig. Met een eigen laadoplossing laad u uw auto wanneer u wilt.

Een elektrische auto opladen

Voor het opladen heeft u veel meer vermogen nodig dan een gewoon stopcontact levert. Hiervoor schaft u de laadplek aan. Het is belangrijk te weten hoeveel stroom uw meterkast kan leveren. U heeft thuis een 1-fase-aansluiting of een 3-fasenaansluiting. Nieuwbouwhuizen beschikken vaak over een 3-fasenmeterkast. Voor de aansluiting van het laadpunt hoeft u dan weinig tot niets aan te passen. Oudere huizen hebben vaak nog een 1-fasemeter­kast met iets minder vermogen.

Bij een 1-fase-aansluiting komt één elektriciteitskabel uw huis binnen (1x 25 ampère). Een 3-fasenaansluiting levert meer vermogen. Als u een 3-fasenaansluiting heeft, komen er drie elektriciteitskabels uw huis binnen (3x 25 ampère).

Een laadvoorbeeld:

Een laadvoorbeeld:
U beschikt thuis over een 3-fasenaansluiting. Het vermogen van uw stroomaansluiting is 3x 25 ampère. U rijdt een 100% elektrische auto en schaft ons laadpunt aan zodat deze 3x 32 ampère aan stroom aan uw auto kan leveren. Dit is echter meer dan uw meterkast (3x 25 ampère) aankan. In dat geval zou uw hoofdaansluiting overbelast raken en slaan de stoppen door. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren. In zo'n geval zorgen we ervoor dat uw laadpunt wordt begrensd op 3x 25 ampère. We noemen dat 'afzekeren'. Hierdoor laadt uw auto iets langzamer op.

Wilt u de laadpaal liever niet begrenzen en zo snel mogelijk laden? Dan zijn er twee mogelijkheden: uw stroomaansluiting verzwaren en/of Home Load Balancing.

Let op: dit is slechts een voorbeeld. Om optimaal en veilig te laden, is het essentieel om uw thuissituatie in kaart te brengen. Bestelt u onze laadoplossing, dan onderzoeken wij altijd eerst welke hoofdaansluiting u heeft en welk laadvermogen de laadoplossing moet doorgeven aan uw elektrische of plug-in hybride auto.

Veelgestelde vragen