Nefkens vakantietips

Ga voorbereid op vakantie, lees onze vakantietips en doe de vakantiecheck! 

Ga zorgeloos op vakantie 

Bent u van plan deze zomer met de auto op vakantie te gaan? Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de regels die gelden in uw vakantieland. Nefkens heeft daarom een aantal handige tips voor u!

Hieronder leest u meer over benodigdheden wanneer u de grenzen oversteekt met de auto, waar u op moet letten en hoe u zich kunt voorbereiden.

Sommige belangrijke zaken kunt u echter beter door een professional laten checken. Denk aan uw remmen en remschijven, de radiateur, de accu van uw auto, de airco, de schokdempers en de V-snaar. Dit doen wij graag voor u tijdens de Nefkens vakantiecheck. 

Wat kan ik zelf checken? 

Goed voorbereid op vakantie gaan is het halve werk. U kunt zelf al een grote stap zetten in de richting van een zorgeloze reis. Zorg er daarom voor dat u ruim voor vertrek uw auto onder de loep neemt. 

Checklist: 

  • Banden en bandenspanning: Controleer vooraf de juiste bandenspanning en bandenprofiel, bij een vol geladen auto is de bandenspanning anders dan normaal. Uw bandenprofiel zou minimaal 3 mm moeten zijn. Zo gaat u zorgeloos op weg! 
  • Oliepeil:  U controleert het oliepeil met een afgekoelde motor en door eerst uw auto op een vlakke ondergrond stil te zetten. Neem dan de peilstok eruit, veeg deze schoon met een doek en plaats daarna weer terug. Na enkele seconden neemt u deze er weer uit en controleert u of het oliepeil zich tussen de markeringen ‘MIN’ en ‘MAX’ bevindt. Vul geleidelijk bij indien nodig en controleer opnieuw op dezelfde wijze. Check vooraf goed welke motorolie in uw auto hoort! 
  • Koelvloeistof: Koelvloeistof is een koelmiddel dat ervoor zorgt dat de warmte van de motor van uw auto kan worden afgevoerd. Zorg dat deze altijd op maximaal staat en gevuld is met de juiste koelvloeistof. Mocht u problemen onderweg hebben met uw koelvloeistof, neem dan contact op met onze pechhulp of uw dichtstbijzijnde vestiging.
  • Verlichting: U kunt uw verlichting samen met iemand anders checken door een rondje om de auto te lopen. Zorg daarnaast dat u altijd een setje reserve autolampjes in uw dashboardkastje heeft.
  • Ruitenwissers en ruitensproeiervloeistof: Zorg dat de ruitensproeiervloeistof vooraf gevuld is, zo voorkomt u slecht zicht en het strepen van de ruitenwissers. 

Mocht u tegen bepaalde zaken aanlopen die u niet vertrouwd? Wij staan natuurlijk voor u klaar. Neem direct contact met ons op. Want samen gaan wij vooruit! 

Wist u dat?

In het buitenland de snelheden en regels rond om auto rijden anders  kunnen zijn dan in Nederland? Wij zetten graag de meeste regels voor u op een rijtje. Bekijk per land de meest voorkomende en bijzondere regels.