APK-keuring

Tijdens het autorijden is één ding van erg groot belang: dat uw auto veilig is. Om dit te garanderen is het in Nederland wettelijk verplicht om uw auto APK te laten keuren.

Bij Nefkens bieden onze gespecialiseerde APK-keurmeesters keuringen voor alle merken. Naast onze eigen merken, Peugeot, Citroën, Opel en DS Automobiles, kunt u dus ook met een ander merk altijd bij ons terecht. Zowel met privé als bedrijfswagens.
Maak APK afspraak

Via bovenstaande button komt u bij onze werkplaatsplanner. Vul eerst uw kenteken en kilometerstand (optioneel) in. Bij stap 2 vinkt u ‘APK-keuring’ en eventuele andere werkzaamheden aan.

werkplaats tilburg apk


Wat is de APK-keuring?

De afkorting APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Tijdens deze algehele keuring wordt de technische stat van uw auto nauwkeurig gemeten en kijken we na of uw auto voldoet aan alle overheidsvoorschriften. Om ervoor te zorgen dat uw auto 100% veilig is, is een APK altijd maar tijdelijk. Dit is voornamelijk afhankelijk van de leeftijd van uw auto. In de meeste gevallen moet u uw auto jaarlijks APK laten keuren. Kiest u voor een APK van Nefkens, dan houden wij uw auto zo veilig mogelijk. Nefkens is een RDW erkend autobedrijf met gespecialiseerde APK-keurmeesters die beschikken over de juiste (technische) kennis en apparatuur. Onze gecertificeerde keurmeesters controleren uw auto, verzorgen uw APK-rapport en registreren dit bij de overheid.

Vanzelfsprekend kunt u ook uw bedrijfsauto laten keuren bij Nefkens. Tip voor uw planning: kies ervoor de APK in uw vakantie uit te laten voeren. Dan valt het APK-moment ook de komende jaren in dezelfde (vakantie)periode!

Tijdens de APK wordt uw auto alleen gekeurd en wordt er geen onderhoud aan uw auto gepleegd. U kunt een APK-keuring uiteraard wel combineren met een onderhoudsbeurt. In dit geval bieden wij u korting en bent u goedkoper uit.

Plan uw APK-keuringtilburg werkplaats
werkplaats tilburg digitaal diagnoserapport


Wat kost een APK bij Nefkens?

Bij Nefkens bieden wij u een RDW-erkend APK-controle aan voor een scherp tarief van €39,95. Dit bedrag is inclusief BTW, EOBD en afmeldkosten, maar exclusief eventuele kosten voor viergas- of roetmeting.

Combineert u de APK met een onderhoudsbeurt? Dan betaalt u enkel de afmeld- en administratiekosten (€9,-)!

Ook uw camper kunnen we APK keuren. Bij de APK-keuring van uw camper controleren we meer dan alleen het brandstofsysteem voor het rijden. Zo onderzoeken we ook de gas-of dieselinstallatie voor huishoudelijk gebruik. (Dit is het systeem voor koken en verwarmen). De APK-keuring voor campers kost €69,95.

Wat wordt er gekeurd tijdens de APK?

Onze APK-keurmeesters controleren uw auto op alle wettelijke keuringseisen. Hierbij maken zij gebruikt van het digitaal diagnoserapport. Via een tablet brengen zijn in kaart wat de staat van uw auto is. Daarbij geven zij advies over eventuele noodzakelijke reparaties en geven ze aan wat mogelijke afkeurpunten zijn. Zo is de staat van uw auto voor u inzichtelijk, heeft u de controle en kunt u zelf beoordelen welke werkzaamheden worden uitgevoerd. 

Onze APK-keurmeesters controleren uw auto onder andere op de volgende punten:

  • Veiligheid: de staat en/of werking van de remmen, banden, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
  • Registratie: de kilometerstand wordt geregistreerd bij de RDW (ter voorkoming van tellerfraude)
  • Milieu: controle van de uitlaatgassen op de normen voor uitstootwaardes en emissieswerkplaats utrecht apk digitaal diagnoserapport

Wat gebeurt er als mijn auto wordt afgekeurd?

Komt uw auto op één of meerdere punten niet door de keuring? Er is dan onderhoud en/of reparatie nodig. Voordat onze automonteurs starten met onderhouds- of reparatiewerkzaamheden, nemen wij altijd eerst contact met u op om te overleggen wat u wenst. U heeft de onderhoudskosten van uw auto zelf in de hand.

apk-keuring-onderhoud-nefkens


Nefkens doet APK voor alle merken. Onder andere: Peugeot, Citroën, Opel, DS Automobiles, Fiat, Volkwagen, Seat, Skoda, Renault, Ford, Toyota, Kia en Suzuki.