APK-keuring

Nefkens is een RDW erkend autobedrijf met APK-keurmeesters die beschikken over de juiste (technische) kennis en apparatuur om uw auto te keuren. Onze APK-keurmeesters zijn echte Peugeot specialisten. Bij ons bent u voor een voordelige en vakkundige APK van uw Peugeot aan het juiste adres.


Wat is de APK-keuring?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring. Vanaf het derde of vierde levensjaar moet uw auto jaarlijks of iedere twee jaar gekeurd worden. Dat hangt af van de leeftijd van de auto en het brandstoftype of de brandstofmotor. Tijdens de APK wordt alleen uw auto gekeurd en wordt er geen onderhoud aan uw auto gepleegd. U kunt een APK-keuring natuurlijk wel combineren met een onderhoudsbeurt.

Nefkens APK keuring met Vehicle Health Check
Nefkens APK keuring in werkplaats oliepeil controleren

Wat kost een APK bij Nefkens?

Voor een losse APK-keuring betaalt u bij Nefkens het vaste all-in tarief van € 29,95. Dit is inclusief de verplichte afmeldkosten en de viergas- of roetmeting. Normaliter kost de keuring € 58, exclusief de verplichte afmeldkosten en de viergas- of roetmeting.

Combineert u de APK met een Peugeot onderhoudsbeurt? Dan is de APK helemaal gratis! Inclusief EOBD-scan, viergas- of roetmeting en afmeldkosten.

Ook uw camper kunnen we APK keuren. Bij de APK-keuring van uw camper controleren we niet alleen het brandstofsysteem voor het rijden. We onderzoeken daarnaast ook de gas- of dieselinstallatie voor huishoudelijk gebruik, dus het systeem voor koken en verwarmen. De APK-keuring voor campers kost € 69,95.


Hoe maak ik een afspraak voor een APK?

U kunt heel eenvoudig uw afspraak online maken via de Nefkens werkplaatsplanner, via uw eigen 'Mijn Nefkens'-account of telefonisch. Heeft u vervangend vervoer nodig? Wij bieden u een gratis leenfiets of u kunt een huurauto reserveren. Lees meer over de mogelijkheden voor vervangend vervoer.


Maak nu een afspraak voor APK via de werkplaatsplanner

APK voor uw bedrijfswagen

Tijdens de wettelijk verplichte APK-keuring kijken we na of uw bedrijfsauto voldoet aan alle overheidsvoorschriften. Daarmee heeft u de garantie dat uw voertuig 100% veilig is. Onze gecertificeerde keurmeester controleert uw bedrijfsauto, verzorgt uw APK-rapport en registreert dit bij de overheid.

Tip voor uw planning: kies ervoor de APK in uw vakantie uit te laten voeren. Dan valt het APK-moment ook de komende jaren in dezelfde (vakantie)periode!

En wist u al dat u de APK gratis krijgt als u tegelijkertijd een onderhoudsbeurt laat uitvoeren?

Plan uw APK-keuring

Via bovenstaande knop komt u bij onze werkplaatsplanner. Vul eerst uw kenteken en kilometerstand (optioneel) in. Bij stap 2 vinkt u 'APK-keuring' en eventuele andere werkzaamheden aan.

Wat wordt er gekeurd tijdens de APK?

Onze APK-keurmeesters controleren uw auto op alle wettelijke keuringseisen. Hierbij maken zij gebruik van het zogenaamd 'digitaal diagnoserapport'. Via een tablet brengen zij, door middel van een digitale diagnose, in kaart wat de staat van uw auto is. Daarbij geven zij advies over eventuele noodzakelijke reparaties en geven ze aan wat mogelijke afkeurpunten zijn. Zo is de staat van uw auto voor u inzichtelijk, heeft u de controle en kunt u zelf beoordelen welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Lees meer over het digitaal diagnoserapport.

Onze APK-keurmeesters controleren uw auto onder andere op de volgende punten:

  • Veiligheid: de staat en/of werking van de remmen, banden, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
  • Registratie: de kilometerstand wordt geregistreerd bij de RDW (ter voorkoming van tellerfraude)
  • Milieu: controle van de uitlaatgassen op de normen voor uitstootwaardes en emissies


Wat gebeurt er als mijn auto wordt afgekeurd?

Komt uw auto op een of meerdere punten niet door de keuring? Er is dan onderhoud en/of reparatie nodig. Voordat onze automonteurs starten met onderhouds- of reparatiewerkzaamheden, nemen wij eerst contact met u op om te overleggen wat u wenst. U heeft de onderhoudskosten van uw auto zelf in de hand.

APK bij Nefkens
Nefkens werkplaats tijdens onderhoud aan auto
Nefkens monteur tijdens onderhoud aan auto