Uw auto weer in optimale conditie door reiniging brandstofsysteem

Veelvuldig in de file rijden, korte ritjes met een koude motor of gebruik van biobrandstof kunnen nadelig voor uw auto zijn. Deze kunnen ervoor zorgen dat er verontreinigingen in het brandstofsysteem van uw auto ontstaan. Vuil zet zich af en koekt aan in bijvoorbeeld de tank, op de kleppen en brandstofinjectoren.

Minder motorvermogen door vuil

Daarmee gaat de conditie van het brandstofsysteem achteruit en verslechtert de staat van de brandstof in uw tank. Elke keer als u tankt, wordt de brandstof meteen vervuild doordat aangekoekte resten zich mengen met de vers getankte benzine of diesel. Dit heeft tot gevolg dat uw motorvermogen afneemt, uw brandstofverbruik stijgt en uw CO2-uitstoot toeneemt. Vaak merkt u niet dat de conditie van uw auto afneemt; het gaat namelijk heel geleidelijk.

Wij verzorgen reiniging met premium brandstofadditief

Hier is echter iets tegen te doen. Wij adviseren jaarlijks bij onderhoud het brandstofsysteem door ons te laten reinigen. Wij doen dit door middel van een premium reinigingsvloeistof (brandstofadditief) die wordt toegevoegd aan de brandstof in de tank.

De vloeistof werkt ook preventief. En als u er op tijd bij bent, kunt u dure reparaties aan het brandstofsysteem voorkomen.

Door de reiniging wordt het brandstofsysteem weer schoon: verontreinigingen worden verwijderd. Ook werkt de reiniging preventief: deze beschermt de brandstofinjectoren tegen het aankoeken van vuil. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden daarmee teruggebracht naar het niveau van de nieuwstaat van de auto (fabriekswaarden). De reiniging zorgt ook dat de conditie van de brandstof in uw tank optimaal blijft en de brandstof niet veroudert.

De reiniging met premium brandstofadditief heeft de volgende voordelen:

  • Lost vervuilingen op
  • Voorkomt nieuwe vervuilingen
  • Vermindert brandstofverbruik
  • Vermindert schadelijke uitlaatgassen, zoals CO2
  • Smeert en beschermt de pomp, injectoren en kleppen
  • Zorgt voor een constante conditie van de brandstof
  • Voorkomt roestvorming
  • Zorgt voor een betere verbranding van de brandstof
  • Voorkomt reparaties

In de video hieronder ziet u de verbetering qua brandstofinjectie na reiniging met ons premium brandstofadditief. U kunt dit vergelijken met kalk in een douchekop. Op het moment dat kalk en vuil zich ophopen en aankoeken in de douchekop, kan het water niet optimaal door de minuscule gaatjes en geeft de sproeikop geen goede stralen water meer.

De reiniging met premium brandstofadditief kost 25,95 euro en is beschikbaar voor alle auto's met een benzine- of dieselmotor.

Meer weten of raad nodig?

Vraag onze servicemedewerker aan de balie om advies of stel uw vraag online.

Nefkens Peugeot reiniging brandstof systeem