Distributieriem bij Nefkens

De gespecialiseerde monteurs van Nefkens houden de distributieriem van uw auto scherp in de gaten.

Nefkens heeft oog voor de distributieriem 

Onmisbaar voor de aandrijving van uw auto is de distributieriem. Dat is een gekartelde band van vezels en rubber die de timing van de motor regelt. Een kort lesje autotechniek: de distributieriem opent en sluit de kleppen en zuigers in de motor op het juiste moment. Dat zorgt voor een optimale verbranding van het brandstof-luchtmengsel en de afvoer van uitlaatgassen. Het is van groot belang dat de timing nauwkeurig geregeld blijft. Nefkens houdt dat scherp in de gaten. Want het niet tijdig vervangen van de distributieriem veroorzaakt ernstige motorschade.

Waarom uw distributieriem controleren/vervangen bij Nefkens?

We raden aan de distributieriem regelmatig te laten controleren. Zeker als u een wat oudere auto heeft. Is uw auto al in onderhoud bij Nefkens? Dan controleren onze monteurs de distributieriem standaard bij elke onderhoudsbeurt. Als de riem van uw auto vervangen moet worden, kunt u op korte termijn bij ons terecht. Deze gespecialiseerde klus wordt geklaard door ervaren monteurs. Uiteraard werken zij alleen met originele onderdelen.  

Wist u dat? 

Wist u dat de distributieriem van uw auto een beperkte levensduur heeft? Die levensduur varieert per model en fabrikant, maar ligt meestal tussen de 80.000 en 160.000 kilometer of tussen de 5 en 10 jaar.

Veelgestelde vragen

Zekerheid gegarandeerd

U moet natuurlijk iedere dag weer op uw auto kunnen vertrouwen en dat begrijpen wij. We voeren onderhoud aan uw auto uit volgens vaste procedures waarbij onze autotechnici werken volgens strikte fabrieksvoorschriften. Daarbij garanderen we dat het onderhoud zo duurzaam mogelijk wordt uitgevoerd. Onze serviceadviseurs kunnen u precies vertellen welke onderdelen een korte of lange vervangingsinterval hebben. Zo houden we het onderhoud niet alleen simpel en transparant, maar weet u ook precies waar u aan toe bent.​