Actie: 15% korting op zomerse accessoires

Bij Nefkens kunt u naast de mooiste auto's ook terecht voor zomerse accessoires, zodat uw vakantie zorgeloos kan verlopen. Zo bieden wij tijdelijk 15% korting op dakkoffers, dakrailsen, fietsendrages, rubberen matten voor in de achterbak en nog veel meer.

Profiteer snel van deze actie en maak een afspraak bij onze werkplaats!


Maak uw werkplaatsafspraak

Citroën dakkoffer

​​

Nefkens vakantietips

Ga zorgeloos op vakantie

Bent u deze vakantie van plan om met de auto weg te gaan? Dan heeft Nefkens mooie tips voor u! Zo informeren we u over de benodigdheden wanneer u de grenzen oversteekt met de auto. Verder vertellen we u iets meer over accessoires die u wellicht nodig gaat hebben. Vergeet vooral niet uw auto te laten contoleren tijden de vakantiecheck en ga zorgeloos op reis.

Naar vakantiecheckWat kunt u zelf?

Goed voorbereid op vakantie gaan is het halve werk. U kunt zelf al een grote stap zetten in de richting van een zorgeloze reis. Zorg er daarom voor dat u ruim voor vertrek (1,5 week van tevoren) uw auto onder de loep neemt. Mocht u dan tegen bepaalde zeken aanlopen die u niet vertrouwd?
Dan helpen wij u graag verder op weg.

Wat kan ik zelf checken?

De oliepeil
Voldoende motorolie is extra belangrijk voor een lange reis door warme gebieden. Motorolie is een smeermiddel voor verschillende onderdelen in uw auto. Daarnaast dient het ook als koel- en reinigingsmiddel.

Banden- en bandenspanning
Het is normaal dat uw autoband altijd iets leegloopt, namelijk zo’n 2 tot 5 procent per maand. Maar liefst 60 procent van alle auto’s in Nederland rijdt met een te lage bandenspanning. Met de juiste bandenspanning rijdt u comfortabeler over de weg en bespaard u al gauw 150 Euro aan brandstof.

Wat bij uw banden ook van groot belang is, is uw bandenprofiel. De wettelijke minimale profieldiepte in Europa is 1,6 millimeter. Mochten uw banden een profieldiepte hebben van 2 millimeter, zorg dan dat u uw banden vervangt voor een veilige en comfortabele reis. Twijfelt u? Neem dan direct contact met ons op.

Verlichting
Een goede verlichting zorgt ervoor dat u voldoende zicht heeft op de weg. Daarnaast bent u ook beter zichtbaar voor de andere weggebruikers. U kunt uw verlichting samen met iemand anders checken door een rondje om de auto te lopen en al uw verlichting te checken. Zorg daarnaast dat u altijd een setje reserve autolampjes in uw dashboardkastje heeft.

Koelvloeistof
Voldoende koelvloeistof is een koelmiddel dat ervoor zorgt dat de warmte van de motor van uw auto kan worden afgevoerd. Hierdoor raakt de motor niet oververhit. Uw koelvloeistof moet worden bijgevuld als het peil onder het minimum staat. Hierbij geldt één belangrijke regel: vul de koelvloeistof aan met een vloeistof die dezelfde kleur heeft als dat er al in zit. Twijfelt u hieraan? Vul dan het tankje bij met water.

Ruitenwissers en ruitensproeiervloeistof
Maken je ruitenwissers enorm veel geluid of laten ze strepen achter? Dat betekent dat het hoog tijd is om de wisserbladen te vervangen. Ook wil het schoonmaken van je wissers weleens helpen. Als je onvoldoende ruitersproeiervloeistof in je auto hebt zitten, kun je je autoruiten niet schoonmaken als ze vuil zijn. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

Belangrijke zaken die u beter door ons kunt laten checken zijn: uw remmen en remschijven, de radiateur, de accu van uw auto, de airco, de uitlaat, de schokdempers en de V-snaar. Dit doen wij voor u tijdens de Nefkens vakantiecheck.


Gaat u naar Frankrijk?

Als u naar Frankrijk op vakantie gaat is de maximumsnelheid op de snelweg 130km/u bij droog weer en bij regen 110km/u. Het meenemen van een gevarendriehoek en veiligheidsvest is verplicht op de Franse wegen.

Frankrijk kent veel flitspalen en het is verboden om een systeem te gebruiken dat u hiervoor waarschuwt. Wanneer u toch gebruikmaakt van dergelijke services, kunt u een boete krijgen die oploopt tot 1.500,- euro. Navigatiesystemen geven vaak een 'gevarenzone' aan van ongeveer 300 meter. Ergens in deze zone staat dan een flitser.

DS 7 Frankrijk Louvre

Peugeot 308 SW Spanje auto

Gaat u naar Spanje?

Als u naar Spanje op vakantie gaat of door Spanje moet reizen bent u verplicht twee gevarendriehoek en een reservewiel mee te nemen. De maximumsnelheid bedraagt 120km/u. Voor campers of caravans is dat 90km/u.

Heeft u een fietsendrager achter op uw auto, camper of caravan? Let er dan op dat u altijd een wit markeringsbord met 3 rode strepen aan moet brengen.


​​

Gaat u naar Duitsland?

Belangrijk om te weten als u door Duitsland reist is dat u verplicht bent om een gevarendriehoek, veiligheidsvest en verbanddoos in uw auto te hebben.

Verder zijn er in Duitsland op veel plekken op de snelweg geen snelheidslimiet. Er geldt dan wel een adviessnelheid van 130km/u. Wanneer u een caravan of aanhangwagen trekt is de maximaal toegestane snelheid 100 km/u. U bent dan ook verplicht om twee wielkeggen mee te nemen.

Opel mokka Duitsland weg

​​

Citroën C5 Aircross SUV Italië

Gaat u naar Italië?

Belangrijk om te weten als u naar Italië op vakantie gaat is dat het verboden is om in een auto of camper te roken in het bijzijn van persoon onder de 18 jaar oud. In Nederland is dit (nog) niet verboden. De maximumsnelheid op snelwegen is 110km/u. 

Heeft u een fietsendrager? Dan mag deze aan beide kanten niet verder dan 30 cm uitsteken. Deze moet voorzien zijn van een wit markeringsbord met 5 rode strepen.