Actie: 15% korting op zomerse accessoires

Bij Nefkens kunt u naast de mooiste auto's ook terecht voor zomerse accessoires, zodat uw vakantie zorgeloos kan verlopen. Zo bieden wij tijdelijk 15% korting op dakkoffers, dakrailsen, fietsendrages, rubberen matten voor in de achterbak en nog veel meer.

Profiteer snel van deze actie en maak een afspraak bij onze werkplaats!


Maak uw werkplaatsafspraak

Citroën dakkoffer

​​

Nefkens vakantietips

Ga zorgeloos op vakantie

Bent u deze vakantie van plan om met de auto weg te gaan? Dan heeft Nefkens mooie tips voor u! Zo informeren we u over de benodigdheden wanneer u de grenzen oversteekt met de auto. Verder vertellen we u iets meer over accessoires die u wellicht nodig gaat hebben. Vergeet vooral niet uw auto te laten contoleren tijden de vakantiecheck en ga zorgeloos op reis.


Naar vakantiecheck


Gaat u naar Frankrijk?

Als u naar Frankrijk op vakantie gaat is de maximumsnelheid op de snelweg 130km/u bij droog weer en bij regen 110km/u. Het meenemen van een gevarendriehoek en veiligheidsvest is verplicht op de Franse wegen.

Frankrijk kent veel flitspalen en het is verboden om een systeem te gebruiken dat u hiervoor waarschuwt. Wanneer u toch gebruikmaakt van dergelijke services, kunt u een boete krijgen die oploopt tot 1.500,- euro. Navigatiesystemen geven vaak een 'gevarenzone' aan van ongeveer 300 meter. Ergens in deze zone staat dan een flitser.

DS 7 Frankrijk Louvre

Peugeot 308 SW Spanje auto

Gaat u naar Spanje?

Als u naar Spanje op vakantie gaat of door Spanje moet reizen bent u verplicht twee gevarendriehoek en een reservewiel mee te nemen. De maximumsnelheid bedraagt 120km/u. Voor campers of caravans is dat 90km/u.

Heeft u een fietsendrager achter op uw auto, camper of caravan? Let er dan op dat u altijd een wit markeringsbord met 3 rode strepen aan moet brengen.


​​

Gaat u naar Duitsland?

Belangrijk om te weten als u door Duitsland reist is dat u verplicht bent om een gevarendriehoek, veiligheidsvest en verbanddoos in uw auto te hebben.

Verder zijn er in Duitsland op veel plekken op de snelweg geen snelheidslimiet. Er geldt dan wel een adviessnelheid van 130km/u. Wanneer u een caravan of aanhangwagen trekt is de maximaal toegestane snelheid 100 km/u. U bent dan ook verplicht om twee wielkeggen mee te nemen.

Opel mokka Duitsland weg

​​

Citroën C5 Aircross SUV Italië

Gaat u naar Italië?

Belangrijk om te weten als u naar Italië op vakantie gaat is dat het verboden is om in een auto of camper te roken in het bijzijn van persoon onder de 18 jaar oud. In Nederland is dit (nog) niet verboden. De maximumsnelheid op snelwegen is 110km/u. 

Heeft u een fietsendrager? Dan mag deze aan beide kanten niet verder dan 30 cm uitsteken. Deze moet voorzien zijn van een wit markeringsbord met 5 rode strepen.