Over Nefkens

Onze rijke geschiedenis

We zijn ontzettend trots op het mooie bedrijf dat Nefkens anno 2022 is. Nefkens is bijna anderhalve eeuw geleden begonnen als een echt familiebedrijf. Ondanks dat er nu geen medewerkers meer in het bedrijf zijn die de naam Nefkens dragen, is de ondernemersgeest blijvend onderdeel van het DNA van ons bedrijf.


Nefkens Peugeot historie


​​

Nefkens historisch

De ondernemende molenaar Jan Nefkens

In 1878 legde molenaar Jan Nefkens in Amersfoort de basis van het bedrijf dat zijn naam zou dragen. Hij begon met handel in fietsen en typemachines. Daarna volgde de verkoop van voertuigen. De eerste auto in Jan Nefkens' ‘reparatie-inrichting’ was een Franse 'De Dion-Bouton'. Al snel volgden auto’s van de merken ‘Graham-Paige’, ‘Adler’ en ‘Peugeot’.

Inmiddels waren ook Piet en Antoon, de zoons van Jan, toegetreden tot het bedrijf. Zij richtten in 1908 ‘Gebr. Nefkens’ op. Deze twee ‘gebroeders’ waren niet vies van hard werken, hadden een enorm doorzettingsvermogen en bleken over een ruime portie toekomstvisie te beschikken. Het bedrijf groeide dan ook snel.


​​

Peugeot-specialist

Rond 1900 reden er slechts een paar honderd auto’s in Nederland rond. Peugeot had hierin een belangrijk aandeel; ongeveer een kwart van die auto’s was een Peugeot. Nefkens hield door de jaren heen korte lijnen met dit Franse automerk. In 1933 verbonden wij onze naam onlosmakelijk met die van Peugeot: wij werden de importeur van het merk in Nederland.

Door de jaren heen werd de auto als vervoersmiddel steeds populairder. Rond 1950 veroverde de auto definitief de Nederlandse wegen. Nefkens speelde hier snel en toekomstgericht op in en ontwikkelde zich tot een landelijk opererende Peugeot-dealer.


Nefkens historisch

​​

Nefkens historisch

Breder spectrum van diensten en merken

In 1976 en 1987 werden onze activiteiten fors uitgebreid. Met de komst van ons schadeherstelbedrijf UAS en leasemaatschappij MKB Lease konden we onze klanten een nog breder spectrum aan diensten bieden.

Vanaf 2001 volgden er verschillende wijzigingen in de organisatiestructuur. PGA Motors, dat tegenwoordig opereert onder de naam Emil Frey Nederland, nam Nefkens over.

In 2017 werd Citroën-dealer Emerpark uit Amersfoort ons zusterbedrijf en in 2018 werd Peugeot-dealer Visser Automotive uit Nijkerk toegevoegd als zusterbedrijf. In 2020 werden Nefkens, Visser Automotive en Emerpark formeel één bedrijf.

In 2021 namen we de Opel-, Citroën- en DS-activiteiten van Driessen Autogroep in Eindhoven en Oirschot over.

Ontdek onze merken


​​

Onze kernwaarden

Al jarenlang speelt Nefkens in op de mobiliteitsbehoeften van u als automobilist. Daarbij staan de volgende kernwaarden centraal:

Kwaliteit

U kunt bij ons rekenen op producten en diensten van hoge kwaliteit. We maken gebruik van innovatieve technieken. Onze medewerkers zijn echte vakmensen; ze beschikken over de juiste diploma’s en ervaring.

Betrokken

We staan dicht bij onze klanten en willen dat u zich bij ons ‘thuis voelt’. We denken graag met u mee en zijn lokaal sterk vertegenwoordigd.

Servicegericht

We zijn er om u op mobiliteitsgebied zoveel mogelijk uit handen te nemen. We helpen u zo goed mogelijk en doen daarbij graag een stapje extra.

Duurzaam

Nefkens kiest voor een duurzame bedrijfsstrategie, zowel operationeel als ideologisch. We zetten in op de emancipatie van elektrisch rijden, investeren in de duurzaamheid van onze panden en werken met zo duurzaam mogelijke materialen. Verder investeren we in de juiste opleiding van ons personeel en is ons HRM-beleid gericht op diversiteit en inclusiviteit.

Ondernemerschap

Nefkens is geboren uit ondernemerschap. Ondernemerschap is en blijft de drijvende kracht achter ons bedrijf. Daarom zetten we in op innovatie en het inspelen op actuele ontwikkelingen.

Onze historie kernwaarden tumbnail

​​