DS Automobiles & Formula E

Laatste update: 1 maart 2023

Afgelopen jaren is de Formule 1 enorm gestegen in populariteit. Maar heeft u ook wel eens van Formula E gehoord? Dit is de elektrisch aangedreven autosportklasse, ook wel ABB FIA Formula E World Championship genoemd. Sinds het eerste kampioenschap van 2014 racen hier ieder jaar de grootste teams, waaronder DS Automobiles. Het event draait niet alleen om de elektromotoren, maar om het algehele plaatje van duurzaamheid. Formula E streeft naar een schonere toekomst voor racing en automotive.

De beste manier om dit te laten zien is uiteraard door je beste werk te tonen op verschillende grote circuits. Als dealer van DS Automobiles zijn wij daarom ook heel trots op de positie van het DS Penske-team. Met de nieuwe DS E-TENSE FE23 laten de courreurs Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne zich dit seizoen van hun beste kant zien. Maandag 27 februari behaalde Jean-Eric wel de 2 e plek! Deze succesvolle prestaties zijn zeer bemoedigend voor de voormalige Formula E kampioenen.

ds automobiles formula e


Dubbel kampioen

DS Automobiles is het enige merk dat tweemaal het dubbele Formula E-kampioenschap heeft veroverd. Zowel in 2019 als 2020 won het de titel bij de teams én bij de coureurs. DS Automobiles is toonaangevend op het gebied van elektrificatie en biedt van al zijn modellen geëlektrificeerde versies aan. Onder het label E-TENSE biedt DS Automobiles volledig elektrische en plug-in hybride modellen aan, met vermogens tot 265 kW (360 pk) en met vierwielaandrijving. De technologie van de racewagens wordt ook geïmplementeerd in de personenauto's. Vanaf 2024 introduceert DS Automobiles alleen nog volledig elektrisch aangedreven modellen.

ds automobiles formula e car

Heeft u interesse in een van de E-TENSE modellen van DS Automobiles?

Bewonder ze hier:

Nieuwe DS 3 E-TENSEDS 4 E-TENSE

Nieuwe DS 7 E-TENSEDS 9 E-TENSE


Of kom langs in onze DS Automobiles showroom in Eindhoven.ds automobiles formula e china 2
ds automobiles formula e 3
ds automobiles formula e china 3
ds automobiles formula e china