Update 14 juni 2019


Nieuwe Peugeot 208 onthuld (inclusief elektrische uitvoering)

Onlangs maakte de nieuwe uitvoering van de Peugeot 208 zijn debuut. Het model wordt momenteel geproduceerd. In november 2019 verwachten we de eerste modellen in onze showrooms. Opvallend is de komst van een elektrische uitvoering naast de versie met verbrandingsmotor (benzine en diesel).


Vernieuwd en verbeterd

Peugeot onthult met dit nieuwe model een verbeterde versie van de Peugeot 208. De hatchback weegt 30 kilo minder dan zijn voorganger. Het verbruik is gunstiger en de aandrijflijn is geoptimaliseerd.

De 208 verschijnt met benzine-, diesel- en elektrische motor. Er worden 3 benzinetypes en 1 dieseltype leverbaar. Daarbij kunt u kiezen uit de PureTech-benzine motor in de varianten 75, 100 en 130 pk. De dieseluitvoering is voorzien van een 4-cilinder BlueHDi-motor met 100 pk. Dit zijn de nieuwste generatie verbrandingsmotoren die staan voor efficiëntie en comfort. Deze motoren hebben een laag brandstofverbruik en zijn voorzien van Stop & Start-systeem.

De Peugeot 208 met verbrandingsmotor wordt leverbaar vanaf 17.580 euro.


Nu ook elektrisch

De elektrische Peugeot 208 (ook wel Peugeot e-208 genoemd) is uitgerust met een 50 kWh accu en 136 pk motor die 260 Nm koppel levert. De actieradius komt uit op 340 kilometer. De accu is zeer compact en netjes verborgen in de bodemplaat. Zodanig dat deze geen ruimte afsnoept van zitplaatsen of kofferbak.

Lekker optrekken is geen probleem: met de elektromotor die 100 kW/136 pk en 260 Nm levert, gaat u in de Sport-modus van 0 naar 100 in 8,1 seconden. Ook kunt u kiezen voor de zuinigere Normal- en Eco-stand. Met drie-fase laden kan de e-208 in 5 uur en een kwartier geheel worden opgeladen. Via snelladen kan de accu binnen 30 minuten voor 80 procent worden opgeladen.

De elektrische Peugeot 208 wordt leverbaar vanaf 36.250 euro.

De e-208 is nu al een populair model. Omdat de vraag groot is en het aantal auto's voorlopig beperkt, kan de Peugeot e-208 vanaf 8 april 2019 (vrijblijvend) gereserveerd worden. Lees hier meer over het reserveren.

Meer info over e-208 reserveren


Nieuwe designstijl Peugeot

Het is duidelijk dat de nieuwe 208 de kleine broer van de Peugeot 508 is. Met zijn opvallende lichtsignatuur met 'slagtanden' en modelnummer op de neus ziet het nieuwe model er stijlvol uit. Het design is helemaal in lijn met de nieuwe designstijl die Peugeot de afgelopen jaren is ingeslagen. De leeuwenlogo's op voor- en achterzijde veranderen van kleur afhankelijk van de lichtinval. In het interieur is de verwarming een hoogstandje; die haalt zijn kracht uit een slimme warmtepomp.

De bestuurder neemt plaats in de gerenommeerde i-Cockpit, bestaande uit compact stuur, head-up instrumentenpaneel en groot infotainmentscherm. De i-Cockpit staat voor ultiem rijgenot en bedieningsgemak.


Beoordeeld met 'Belangrijkste primeur Autobest'

De nieuwe Peugeot 208 en e-208 zijn door autobranchorganisatie AutoBest beoordeeld als belangrijkste auto’s en belangrijkste primeur van de Autosalon van Genève, een van de grootste autobeurzen in Europa. Autobest is een automotive jury met vertegenwoordigers uit 31 Europese landen. In deze jury zitten onafhankelijke autojournalisten die jaarlijks het oordeel vellen voor de prijs voor de beste auto: ‘Best Buy Car’.


Elektrische Peugeot 208: reserveer nu, rijd begin 2020

De nieuwe Peugeot e-208 staat naar verwachting begin 2020 in onze showrooms. Het is een zeer gewild model. Heeft u interesse en wilt u begin 2020 in uw nieuwe e-208 rijden? Reserveer dan nu, want het aantal leverbare auto's is voorlopig beperkt. Lees hier meer over het reserveren van de Peugeot e-208.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het nieuws omtrent de (elektrische) Peugeot 208? Bent u bijvoorbeeld benieuwd naar de verkoop- of (private) leaseprijs van een specifieke uitvoering? Of zou u graag de exacte introductiedatum weten? Vul dan via onderstaande knop het informatieformulier in.

Peugeot e208

Winterbanden

 • Speciaal ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen lager dan +7°c, een temperatuur die al veelvuldig in de herfst voorkomt.
 • Door aangepast profiel meer (ijs)waterafvoer en daardoor minder kans op aquaplaning.
 • Door de vele lamellen (insnijdingen) en rubbersamenstelling een betere remkracht en meer grip in de sneeuw.
 • De winterband blijft soepel bij lage temperaturen, de zomerband verhardt.
 • De winterband is in sommige landen verplicht en/of sterk aanbevolen bij winterse omstandigheden.


Zomerbanden

 • Ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen hoger dan +7°c.
 • Door soepelheid en profiel uitstekende waterafvoer en daardoor geringe kans op aquaplaning.
 • Door minder lamellen dan de winterband en specifieke rubbersamenstelling een betere wegligging en optimaal rijcomfort.
 • Lage rolweerstand en daardoor lager brandstofverbruik.
 • Geschikt voor gebruik op alle soorten wegen.


All-season banden

 • Betrouwbaar bij alle weeromstandigheden.
 • Een compromis tussen zomer- en winterbanden.
 • Gedurende het hele jaar door te gebruiken en geen bandenwissel nodig.
 • Levensduur is gelijk aan de zomer- en winterbanden.
 • Niet geschikt wanneer u naar een wintersportgebied gaat.
 • Bij extreem winters weer blijft de winterband het meest betrouwbaar.


Nefkens bandenhotel

Ons bandenhotel is de plek waar uw banden netjes en verzekerd opgeslagen zijn tijdens het seizoen dat u deze niet nodig heeft! We bieden u onze voordelige wissel- en opslagservice.

De voordelen:

 • Geen gesjouw met zware wielen.
 • Geen opslagruimte nodig in uw berging of garage.
 • Uw zomer- en winterbanden logeren onder ideale condities, zodat ze schoon en goed blijven.
 • De opgeslagen set wielen is verzekerd tegen diefstal en brand.
 • Een scherp all-in tarief voor de wissel en opslag van uw wielen, bestaande uit banden en velgen.
 • Wij informeren u automatisch wanneer het tijd is voor de volgende wissel en plannen actief een afspraak met u in.
Peugeot 208
Peugeot 208
Peugeot 208