Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Alfa Romeo
Abarth
Fiat
Fiat Professional
Jeep
Carver
Logo
Logo

Overheids­subsidie 2023

Wij vertellen u alles over de overheidssubsidie op 100% elektrische nieuwe en gebruikte auto's bij Nefkens. 

Overheids­subsidie op 100% elektrische voertuigen bij Nefkens

In 2023 kunt u weer de overheidssubsidie voor 100% elektrische voertuigen aanvragen. Bent u een particuliere koper? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). Bij aankoop van een nieuwe of gebruikte personenauto kunt u op uw subsidie aanvraag indienen. Voor nieuwe elektrische voertuigen kunt u de subsidie ook aanvragen met een Private Lease contract.

Wilt u meer weten over de subsidieregeling? Wij leggen het u hieronder graag allemaal uit. Heeft u vragen? Dan bent u altijd welkom in één van onze vestigingen of neem contact met ons op via het contactformulier.

Alles over SEPP

Nieuwe elektrische personenauto's

Koopt u een nieuwe 100% elektrische Peugeot, Citroën, DS Automobiles of Opel? Dan kunt u de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren van € 2.950,- aanvragen. De overheid heeft voor 2023 een totaal budget van € 67.000.000,- beschikbaar gesteld. Dit komt neer op ongeveer 22.711 nieuwe elektrische personen auto's. De subsidiepot raakt dus in de loop van de tijd op. Daarom raden wij aan, indien u van plan bent een nieuwe elektrische auto aan te schaffen, niet te lang te wachten met de aanvraag van de subsidie.

Vraag bijvoorbeeld uw subsidie aan voor de 100% elektrische: Peugeot e-208, Peugeot e-2008 SUV, Citroën ë-C4, Citroën ë-C4 X, Opel Corsa-e, Opel Mokka-e of DS 3 E-Tense.

Gebruikte elektrische personenauto’s

Koopt u een gebruikte elektrische personenauto? Dan kunt u op dinsdag 10 januari 2023 ook de SEPA voor gebruikte elektrische personenauto's van € 2.000,- aanvragen. De overheid heeft voor 2023 een totaal budget van € 32.400.000,- beschikbaar gesteld. Dit komt neer op 16.200 gebruikte elektrische personenauto's.

Wist u dat? 

Er diverse voorwaarden zitten aan een subsidie aanvraag? Wij helpen u graag antwoord te geven op de meest gestelde vragen en de voorwaarden van de subsidie aanvragen.

Aanvullende vragen? Neem dan direct contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.