Update 23 februari 2021

Kwaliteitsverbeteringsactie Peugeot, Citroën en DS: distributieriem en rembekrachtiging

Dit is een belangrijk bericht voor berijders van een Peugeot, Citroën of DS met driecilinder 1,2 liter PureTech-benzinemotor met bouwjaar 2014-2018. Indien u in het bezit bent van een auto van dit type ontvangt u een brief van de fabrikant. Hierin wordt u verzocht contact met ons op te nemen voor de kwaliteitsverbeteringsactie met de referentiecodes JZR en HFC.


Bij Peugeot, Citroën en DS is betrouwbaarheid één van de kernwaarden. U moet kunnen vertrouwen op de veiligheid en het comfort van uw auto. Daarom hanteert de fabrikant een strikt systeem voor kwaliteitscontrole. Dit systeem geeft aan dat auto's van bovengenoemd type geïnspecteerd en behandeld moeten worden. Dit wordt een kwaliteitsverbeteringsactie (of terugroepactie) genoemd.

Welke werkzaamheden moeten er uitgevoerd worden?

De fabrikant vraagt ons om de software in uw auto te updaten. Hiermee wordt de diagnose van de rembekrachtiging verbeterd en kan voorkomen worden dat deze minder goed werkt. Verder controleren we de distributieriem op onvolkomenheden.

We helpen u graag zo snel mogelijk

Het is belangrijk dat u zo spoedig mogelijk een afspraak maakt. Beslist noodzakelijke werkzaamheden worden gratis uitgevoerd.

Maak direct een afspraak in onze werkplaatsagenda via de knop hieronder. Dit doet u door uw kenteken en kilometerstand in te vullen in de online planner. Bij stap 2 vinkt u het item 'Kwaliteitsverbeteringsactie' (onder het kopje 'Reparatie') aan. U kunt vervolgens zelf een datum en tijd kiezen.

Mocht u vragen hebben of advies willen, laat het ons dan even weten. We helpen u graag verder!

Waarom moet dit gebeuren?

Door een mogelijk mankement aan de distributieriem kan de werking van de vacuümpomp en rembekrachtiging beïnvloed worden.

Modellen met een driecilinder 1,2 l PureTech-benzinemotor (met bouwjaar 2014-2018) zijn voorzien van een distributieriem die door de motorolie wordt gesmeerd (ook wel 'vochtige riem' genoemd). Hiermee wordt de mechanische wrijving in de motor tot een minimum beperkt. Dit komt de prestaties van de auto, waaronder een laag brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot ten goede.

Intensiever onderhoudsschema

De fabrikant adviseert de distributieriem elke 100.000 km of elke 6 jaar (hetgeen 't eerst bereikt wordt) te vervangen. Controle van de distributieriem is opgenomen in de periodieke onderhoudsbeurt.

We raden u ten zeerste aan om het geadviseerde onderhoudsschema van uw auto te volgen. Dit is belangrijk voor uw veiligheid, levensduur van de motor en behoud van fabrieksgarantie. Ook adviseren we u geen producten (additieven) aan de motorolie toe te voegen.

Indien u al klant bij ons bent, ontvangt u een oproep zodra het tijd is voor de volgende onderhoudsbeurt. Bent u nog geen klant? Uiteraard helpen we u graag. Vraag advies aan via een van onze vestigingen of maak direct een afspraak in onze werkplaats.

Waarom wordt deze kwaliteitsverbeteringsactie georganiseerd?

Close

Om het comfort en veiligheid van uw auto garanderen is er een onderzoeksprogramma dat de kwaliteit voortdurend bewaakt. Binnen dit programma is gebleken dat het noodzakelijk is om auto's met een driecilinder 1,2 liter PureTech-benzinemotor (bouwjaar 2014-208) verder te onderzoeken.

Plan uw werkplaatsafspraak​ voor kwaliteitsverbeteringsactie

Voor welke modellen geldt deze kwaliteitsverbeteringsactie?

Close

Deze kwaliteitsverbeteringsactie is van toepassing op alle modellen van Peugeot, Citroën en DS met driecilinder 1,2 liter PureTech benzinemotor met bouwjaar 2014, 2015, 2016, 2017 of 2018. Dit betreft de modellen Peugeot 208, 2008 SUV, 308, 3008 SUV, 5008 SUV en Partner. En de modellen Citroën Berlingo, C3, C3 Picasso, C4, C4 Cactus, C4 Picasso. Ten slotte de modellen DS 3 en DS 4.

Voldoet uw auto niet aan de bovenstaande criteria? U rijdt bijvoorbeeld een auto met bouwjaar 2019? Dan kunt u deze kwaliteitsverbeteringsactie buiten beschouwing laten. U hoeft geen afspraak te maken voor een inspectie.

Wat is het risico als ik geen gehoor geef aan de kwaliteitsverbeteringsactie?

Close

Deze kwaliteitsverbeteringsactie staat gelijk aan een zeer dringend advies om uw auto bij ons, Erkend Peugeot en Citroën Reparateur, te laten inspecteren. Door een onvolkomenheid van de distributieriem kan de rembekrachtiging minder goed werken. Het gaat dus om de veiligheid van uw auto.

Plan uw werkplaatsafspraak voor kwaliteitsverbeteringsactie

Wat wordt bedoeld met ‘verzwaard onderhoud’?

Close

De fabrikant van uw auto adviseert de distributieriem elke 100.000 km of elke 6 jaar (datgene wat ’t eerst van toepassing is) te vervangen. De distributieriem wordt bij periodieke onderhoudsbeurten gecontroleerd.

Rijdt u jaarlijks meer dan 15.000 km? Of rijdt u veelal korte ritten van minder dan 10 kilometer? In beide gevallen raden we aan over te stappen op een intensiever onderhoudsschema (ook wel 'verzwaard onderhoud' genoemd). Op die manier kan uw veiligheid en comfort optimaal geborgd worden.