update 16 november 2021

Ervaar elektrisch rijden bij Nefkens

UPDATE - Door de actuele richtlijnen van de overheid en het RIVM kan de 'Even Opladen Bij Nefkens' niet doorgaan op zaterdag 20 november 2021. Zodra het mogelijk is, plannen wij een nieuwe datum.


U kunt bij Nefkens Groningen het elektrisch rijden ervaren tijdens de 'Even Opladen Bij Nefkens' EV-experience.

Hierbij heeft u de mogelijkheid om in verschillende 100% elektrische- en hybride modellen van Peugeot een proefrit te maken. Tijdens deze EV-experience heeft u de gelegenheid om de auto's zelf te ervaren en al uw vragen te stellen aan een van onze experts. U bent van harte welkom in onze vestiging in Groningen!

Nefkens Groningen
Osloweg 147
9723 BK Groningen

Even Opladen Bij Nefkens
Peugeot e-logo
Peugeot e-208
Peugeot e-2008 SUV

Deelnemende e-modellen

Tijdens de 'Even Opladen Bij Nefkens' EV-experience van Nefkens Groningen kunt u de volgende 100% elektrische e-modellen zelf ervaren:

 • Peugeot e-208
  • 100% elektrisch
  • 340 km actieradius
  • 136 pk direct vermogen
  • Snelladen in 30 min tot 80%
 • Peugeot e-2008 SUV
  • 100% elektrisch
  • 320 km actieradius
  • 136 pk direct vermogen
  • Snelladen in 30 min tot 80%

Deelnemende hybride modellen

Tijdens de 'Even Opladen Bij Nefkens' EV-experience van Nefkens Groningen kunt u de volgende hybride modellen zelf ervaren:

Peugeot Hybrid-logo
Peugeot 3008 SUV hybrid
Peugeot 508 hybrid

Peugeot e-Expert
Peugeot e-Expert bedrijfswagen
Peugeot e-Expert personenbus

Deelnemende e-bedrijfswagens ​

De 'Even Opladen Bij Nefkens' EV-experience

Tijdens de experience kunt u zelf de e- en hybride modellen van Peugeot ervaren. Onder het genot van een kopje koffie of thee is er een korte presentatie (circa 15 min.) over de belangrijkste zaken rondom elektrisch rijden. Daarnaast is er ruim de tijd om met de verschillende auto's op pad te gaan en deze zelf te ervaren.

Aan het einde van onze EV-experience heeft u alle informatie en ervaring om te kunnen beslissen of u de overstap naar elektrisch rijden wilt maken!

Uw auto van uw eigen power voorzien?

Elektrisch rijden is tegenwoordig populairder dan ooit. Elektrische auto's worden aangedreven door krachtige elektromotoren die voorzien worden van elektriciteit. Deze elektriciteit kunt u zelf op een duurzame manier opwekken. Onze partners van Platen Duurzame Technieken lichten u graag in over het verduurzamen van uw woning, door middel van zonnepanelen en het efficiënt opladen van uw eigen auto.

De populariteit van elektrische auto's

Rijden in een elektrische auto (oftewel EV, staat voor 'electric vehicle') is beter voor het klimaat en stoot tot zo’n 40 procent minder CO2 uit dan een auto met een verbrandingsmotor. Als de auto rijdt op groene stroom, is dit percentage nog hoger. Daarnaast geeft het rijden in een elektrische auto veel rust en comfort. U heeft bijvoorbeeld geen last van het geluid en de acceleratie, zoals gebruikelijk bij een verbrandingsmotor.

Veel automerken investeren tegenwoordig veel in het elektrificeren van hun wagenpark. Daarom rijden er steeds meer elektrische auto’s rond op de Nederlandse wegen. In Nederland reden er in 2021 ongeveer 530.000 elektrische- en hybride auto’s rond in Nederland. Daarnaast is Nederland, met ruim 80.000 laadpunten, een van de koplopers op het gebied van de laadinfrastructuur in Europa. Naar verwachting zullen deze aantallen in de toekomst alleen maar groter en groter worden.

Het rijden in een elektrische auto tilt het rijcomfort en beleving naar een hoger niveau. Wilt u dit zelf ervaren en u laten verleiden door de stilte, kracht en het comfort van de Peugeot e-208, e-2008 SUV, 3008 SUV hybrid, 508 hybrid of de e-Expert? Schrijf u dan snel in en kom naar onze 'Even Opladen' EV-experience!

Ons team

Onze medewerkers zijn echte experts op het gebied van elektrische auto's.

Wist u dat zowel de verkoopmedewerkers, serviceadviseurs als autotechnici uitgebreid opgeleid worden om u de juiste service te bieden als u een elektrische auto rijdt of wilt gaan rijden?

Bekijk de video waarin we onszelf en onze diensten presenteren!

Neem contact op

Bekijk onze autovoorraad