9 februari 2021

Nieuwe subsidie van 5000 euro bij aanschaf elektrische bedrijfswagen

Goed nieuws! Vanaf 15 maart 2021 geldt een nieuwe subsidie voor ondernemers die een 100% elektrische bedrijfswagen aanschaffen. Vanaf 15 maart 2021 hebben ondernemers recht op 10 procent van de netto catalogusprijs subsidie, bij een elektrische bestelauto.

Hangt samen met komst 20 nieuwe milieuzones

De rijksoverheid wil binnen het Klimaatakkoord een extra impuls geven voor de aanschaf van schone bedrijfsauto’s. Deze maatregel valt samen met de introductie van een groot aantal uitstootvrije (milieu)zones in binnensteden. Vanaf 2025 worden er in zeker 20 steden nieuwe zero emissie-zones ingevoerd.

Toekomstbestendige bedrijfsvoering met elektrische auto

Voor de bereikbaarheid van bestemmingen in de binnenstad of bedrijfsvoering vanuit de binnenstad is het dan van groot belang om over een uitstootvrij voertuig te kunnen beschikken. Meer informatie over de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) is te vinden via de website van de rijksoverheid. De subsidie kan aangevraagd worden via deze website.

Onze elektrische bedrijfswagens

Wij hebben diverse 100% elektrische bedrijfsauto's in ons gamma. Profiteer nu van het subsidievoordeel en rij weg in uw nieuwe, toekomstbestendige bedrijfswagen. Opteer voor de allround Peugeot e-Expert, die net bekroond is met de titel International Van of the Year 2021. Of kies de compactere Peugeot e-Partner, die binnenkort uitkomt.

Bent u op zoek naar meer volume? Dan is de Peugeot e-Boxer, die in vele varianten leverbaar is, wellicht een goede match voor uw bedrijf!

Ook bij lease heeft u recht op subsidie

Schaft u uw elektrische bedrijfswagen aan via financial lease? Dan komt u zeker ook in aanmerking voor de subsidie.

Subsidie kan gecombineerd worden met andere fiscale voordelen

Het is mogelijk om de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) te combineren met andere fiscale regelingen, zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA). De overheid heeft voor dit kalenderjaar 22 miljoen euro gereserveerd voor de MIA. Zodra dit plafond bereikt, wordt de regeling voor dit jaar stilgezet. Het is dus zaak om zo snel mogelijk werk te maken van uw subsidie-aanvraag. Uiteraard voorzien we u graag van advies hierover!

Kleinschaligheidsaftrek (KIA) en investeringskorting (BIK)

Bij aanschaf van een elektrische bestelbus is het zeker ook zinvol om te gaan of u gebruik kunt maken van een van de volgende aftrekposten. Mogelijk heeft u recht op de Kleinschaligheidsaftrek (KIA) of investeringskorting BIK​​.


​Met de KIA kunt u 28% van het investeringsbedrag aftrekken. Of profiteer van de investeringskorting BIK en verreken deze met de loonheffing die u afdraagt. Wij helpen u graag de fiscale voordelen inzichtelijk te maken!