Tip voor comfort: breng uw banden op de juiste spanning

Uw auto heeft af en toe een beetje aandacht nodig. Het is belangrijk regelmatig de spanning van uw banden te controleren. Met deze relatief eenvoudige handeling zorgt u voor meer comfort, stiller autorijden, minder slijtage en meer veiligheid. Bovendien bespaart u brandstof!

Bij bijna elk tankstation vindt u een apparaat om de bandenspanning te meten. Ook kunt u met ditzelfde apparaat de banden oppompen en op de juiste spanning brengen. Dit is eenvoudig en kost u slechts 5 minuten.


Hoe werkt het?

  1. U verwijdert de beschermdopjes van de 4 banden.
  2. U kijkt achter de tankklep, in het instructieboekje of aan de binnenkant van het portier voor de voorgeschreven bandenspanning.
  3. U voert de juiste bandenspanning in op het apparaat. Let op: de juiste spanning kan verschillen tussen de voor- en achterwielen.
  4. Het apparaat meet de huidige luchtdruk in de band en pompt deze (zo nodig) op.
  5. U hoort een piepje ten teken dat de juiste luchtdruk bereikt is.
  6. Dit herhaalt u voor elke band.
  7. Draai de beschermdopjes weer op de banden om ingaand vuil tegen te gaan.


Wij helpen u hierbij

We raden aan elke 3 maanden de spanning te controleren. Met deze relatief eenvoudige handeling bespaart u geld en zorgt u voor meer comfort en veiligheid.

Uiteraard controleren we de bandenspanning ook bij een werkplaatsbezoek. We zorgen ervoor dat de bandenspanning optimaal is voordat de auto aan u wordt afgeleverd.

Heeft u vragen over de banden of bandenspanning? Wij beantwoorden ze graag. Neem contact met ons op!

n.b. Als de bandenspanning kritiek wordt en gevaar kan opleveren, dan krijgt u een melding op het dashboard.