21 augustus 2020

Tips voor als u minder rijdt

Grote kans dat u in deze periode minder met de auto op pad bent dan in andere jaren. We rijden met z'n allen nu minder kilometers. We maken minder uitstapjes, rijden minder naar het werk of klanten en laten meer (thuis)bezorgen.

Wat kunt u 't beste doen als uw auto veel (meer) stilstaat?

We geven graag advies om probleemloos en soepel te kunnen blijven rijden:

1. Zorg voor de accu

Heeft u een benzine-, diesel- of hybride-auto? Rij dan elke 2 weken minstens 30 (of 2x 15) minuten.

U kunt dan meteen controleren of het peil van de motorolie, koel- en remvloeistof nog toereikend is. Zo niet, dan krijgt u bij de meeste modellen een melding op het dashboard.

Heeft u een elektrische auto? Laat deze niet constant aan de laadpaal hangen. Zorg ervoor dat de accustatus tussen de 25% en 50% blijft. Dit kunt u makkelijk in de gaten houden via de MyPeugeot app of het dashboard van uw auto.


Problemen met uw accu? Neem contact met ons op!

Nefkens MyPeugeot app accu status
MyPeugeot app
Nefkens Peugeot hygiëne

2. Zorg voor een hygiënisch interieur

Uiteraard is het belangrijk uw handen goed en vaak te wassen. Ook voordat u de auto in stapt. Wilt u het interieur van de auto schoonmaken, dan verdient een sopje de voorkeur boven alcoholgel.

Wilt u extra zekerheid en een extra schoon interieur? Overweeg dan onze aircocheck. We controleren of uw airco nog goed koelt en ontwasemt. Dat is belangrijk bij regenachtig weer in het najaar. Daarnaast kijken we na of uw auto een nieuw interieurfilter nodig heeft. Dat is het geval als er vuilophopingen (schimmel, bacteriën, pollen) in het filter zitten.


Boek de aircocheck


3. Zorg voor de banden

Stilstand van de auto kan ervoor zorgen dat de banden vervormen. Ga dus af en toe een stukje rijden, zoals we hierboven al noemden. We adviseren u de druk van uw banden regelmatig te controleren; bijvoorbeeld maandelijks. Bij vrijwel elk tankstation is er een mogelijkheid om dit te doen. Controleer dan ook meteen uw reservewiel.

De juiste bandenspanning vindt u meestal op de sticker op de middenkolom, de bestuurdersdeur of aan de binnenkant van de tankklep. Heeft uw auto elektrische bandenspanningscontrole ingebouwd? Dan waarschuwt het dashboard u over de bandenspanning.

Vindt u de sticker niet? Of heeft u twijfels over de staat van uw banden? Neem dan even contact met ons op. We kunnen dit vrijblijvend nakijken en u snel verder helpen!


Neem contact met ons op


Bandenspanningsmeter bij Nefkens Peugeot
Pneumatische bandenspanningsmeter
Witte Peugeot 5008 SUV in wasstraat bij Nefkens Peugeot

4. Zorg voor de lak, ruiten en ruitenwissers

Zit uw auto onder het stof? Veeg dit niet met de ruitenwissers weg, maar reinig het eerst met water. Dit voorkomt beschadiging van uw ruitenwissers en krassen op uw ruiten.

Parkeer uw auto liever niet onder een boom. Takken, vastgekoekte bladeren en vogelpoep kunnen de autolak aantasten (gaten in de lak, roestvorming). Zorg ervoor dat u hardnekkig vuil zo snel mogelijk verwijdert en was de plek met water (of sop).


APK, onderhoud of reparatie nodig?