Elektrisch rijden in een Peugeot: een kort en krachtige uitleg

Elektrisch rijden wordt steeds interessanter. Niet alleen vanwege belastingvoordelen, lage onderhoudskosten, maar ook om de duurzaamheid. Tijd om kort en krachtig uitleg te geven. Met de onderstaande video's maakt u kennis met de belangrijkste zaken die handig zijn om te weten over onze elektrische auto's.


WATT is actieradius?

Het is zeker dat de elektrische Peugeots garantstaan voor heel veel rijplezier. Maar hoe ver kun je ermee rijden?

Elektrische auto's hebben geen tank voor brandstof, maar een accu (batterij). Net als bij een auto op benzine of diesel kunt u een bepaald aantal kilometers rijden met een volle accu. De afstand die u kunt rijden met een volle accu wordt 'actieradius' genoemd. Andere woorden voor 'actieradius' zijn 'rijbereik' en 'range'.

Meer uitleg over de actieradius ziet u in de video.


WATT zijn de tips voor elektrisch rijden?

Eén ding is zeker: een elektrische auto rijdt heel anders dan een auto op traditionele brandstof. Heeft u nog nooit in een elektrische auto gereden? Probeer het dan eens! U concludeert dan vast zelf ook dat het heel anders rijdt.

Welke basistips zijn er als u begint met elektrisch rijden? Denk daarbij aan het plannen van uw reis en afremmen op de motor.

Bekijk alle tips in de video!

WATT is handig om te weten over opladen?

Met een elektrische Peugeot rijdt u niet langs het tankstation. U laadt de auto op via een stekker.

In de video leggen we uit hoe dat werkt en welke verschillende mogelijkheden er zijn om uw Peugeot op te laden. U ziet wat een wallbox is en hoe u kunt laden bij een openbaar snellaadstation.


Meer over Nefkens & Eneco wallbox

WATT zijn de belangrijkste eigenschappen van de app?

Uiteraard maken we elektrisch rijden zo makkelijk mogelijk.

Met de hulp van de MyPeugeot app kunt u bijvoorbeeld (op afstand) de actuele laadstatus en actieradius bekijken als u auto bij een laadpaal staat. Ook kunt u hiermee de temperatuur van de auto alvast instellen zodat het comfortabel is als u instapt.

Met de Free2Move app kunt u op simpele manier uw reis plannen. De app houdt automatisch rekening met de actieradius. Bij het afleggen van een grotere afstand zorgt deze ervoor dat u tijdig langs een laadpaal rijdt.


Alle elektrische modellen

WATT kost elektrisch rijden?

In vergelijking met een traditionele brandstofauto is een elektrische auto bij aanschaf duurder. Het is echter goed om te weten dat er heel veel financiële voordelen aan elektrisch rijden verbonden zijn. Zoals subsidies, belastingvrijstelling en veel lagere onderhoudskosten.

In de video lichten we toe wat u kunt verwachten wat betreft aanschafkosten, kosten voor het opladen van de auto en financiële voordelen. Onder de streep is elektrisch rijden best een voordelige optie!


Meer over kosten & financiële voordelen

WATT betekent elektrisch rijden voor het milieu?

Een belangrijke reden om te kiezen voor elektrisch rijden is de duurzaamheid. Een elektrische Peugeot heeft geen CO2-uitstoot, omdat er geen verbrandingsmotor inzit. Dit is beter voor het milieu. Daarnaast is het handig als u vaak in milieuzones in de stad komt.

Duurzaamheid is ook heel belangrijk bij het ontwerp van onze auto's. Zo staan ze garant voor duizenden kilometers rijplezier. En aan het einde van de levenscyclus van de auto kunnen de meeste materialen (zoals de batterij) opnieuw gebruikt worden. In de video vertellen we hier meer over.

Maak een proefrit

Elektrisch rijden moet u echt zelf ervaren. Het is krachtig, comfortabel en stil. Maak vrijblijvend een proefrit en geniet van comfortabel elektrisch rijden.


Kies een elektrisch model voor een proefrit